AIIMS Raebareli Recruitment 2024, Exam Date, Eligibility, Fee and Last Date

By govtjobguide

Updated on:

AIIMS Raebareli Recruitment 2024

Apply Online for 76 Professor, Additional Professor & Other Posts, at AIIMS Raebareli Recruitment 2024.

Apply From Organization Name Post Name Qualification Vacancies Last Date
08/01/2024 All India Institute of Medical Sciences, Raebareli Professor, Additional Professor & Other Posts Medical Qualification/ PG (Relevant Subject) 76 28/01/2024

  • Professor: 25
  • Additional Professor: 19
  • Associate Professor: 14
  • Assistant Professor: 18

AIIMS, Raebareli, the All India Institute of Medical Sciences, has released a notification on the hiring of professors, additional professors, and other positions. Candidates can read the notification and apply online if they are interested in the job specifics and meet the eligibility requirements.

  • UR Category/EWS/OBC: Rs. 2360/- (2,000/- Plus 18% GST )
  • SC/ST/: Rs. Rs. 1180/- (1000/- Plus 18% GST)
  • PWD: Nill

  • Starting Date For Apply Online & Payment of Fee: 08/01/2024
  • Closing Date For Apply Online & Payment of Fee: 28/01/2024

  • Maximum Age Limit for Professor/Additional Professor: 58 Years
  • Maximum Age Limit for Associate Professor/Assistant Professor 50 Years
  • Age Relaxation is Applicable as per Rules
  • For More details, Refer the Notification

  • Candidates should have completed Medical Qualification/ PG (Relevant Subject).

  • Duly constituted Standing Selection Committee will conduct the selection process for all the posts. AIIMS, Raebareli reserves the right to conduct a written test also in cases where the number of applicants in a particular department is 30 or more.

  • Professor: Level-14-A (168900-220400) As per 7th CPCplus usual allowances including NPA (if applicable)
  • Additional Professor: Level-13-A2+ (148200-211400) As per 7th CPCplus usual allowances including NPA (if applicable).
  • Associate Professor: Level-13-A1+ (138300-209200) As per 7th CPCplus usual allowances including NPA (if applicable).
  • Assistant Professor: Level-12, (101500-167400) As per 7th CPCplus usual allowances including NPA (if applicable).

Lumpsum remuneration for Contract basis:

  • Professor: Rs. 2,20,000/- per month
  • Additional Professor: Rs. 2,00,000/- per month
  • Associate Professor: Rs. 1,88,000/- per month
  • Assistant Professor: Rs. 1,42,506/- per month

Retired Faculty Consultants in the event of being provided campus accommodation facilities (if available), applicable deductions in respect of such accommodation would be made from the above remuneration as under:
i) Professor (Consultant) – Rs.24,000/- +applicable license fee
ii) Additional Professor (Consultant)- Rs.22,000/- +applicable license feeiii)Associate Professor (Consultant) – Rs.20,000/- +applicable license fee

Age and all other qualifications will be counted as on the last date of submission of online application. The period of experience wherever prescribed shall be counted after obtaining the prescribed qualification. The above vacancies are provisional and subject to variation. The Executive Director, AIIMS, Raebareli reserves the right to vary the vacancies including reserved vacancies as per the Govt. of India rules/circulars and requirements. The reservation will be followed as per Government of India Rules issued from time to time.

Reservation for EWS will be as per Government of India Guidelines. As per EWS guidelines posts are not carried forward/or considered as backlog vacancy in case unfilled hence other category candidates may be allowed provisionally to apply for post subjected to condition that they will be considered for the post as an UR Candidate only if EWS category seat is otherwise not filled. Reservation for Person with Benchmark Disability (PwBD) will be as per Government of India Guidelines.

For Medical Candidates in the Department of Bio-chemistry eligibility of MD (Bio-Chemistry) or MD (Lab
Medicine) from recognized Institution will be considered. DNB Equivalence: In Case of those who are holding DNB in broad specialties or super specialty as essential qualifying education, they have to produce documentary evidence issued by Competent authority about DNB equivalence with MD/MS/DM/MCh as per NMC New Delhi notification dated 14.02.2022.

The Diplomat of National Board (DNB) in broad specialty and super speciality qualifications when granted in a medical institution with attached hospital or in a hospital with the strength of five hundred or more beds, by the National Board of Examinations, shall be equivalent in all respects to the corresponding broad specialty (MD/MS) and super speciality (DM/MCh) postgraduate qualification, but in all other cases, Senior Residency in a medical college for an additional period of one year shall be required for such qualification to be equivalent for the purpose of teaching.

 

Importants Links
Official Notification and FormClick here
Online Application LinkClick here (From January 8, 2024)
Official Website LinkClick here
Join UsClick here

1. When is the starting date for applying to AIIMS Raebareli Recruitment 2024 for Professor, Additional Professor, and other posts?

Answer: The starting date for applying to AIIMS Raebareli Recruitment 2024 is 08/01/2024.

2. How many vacancies are available in AIIMS Raebareli Recruitment 2024 for the Professor, Additional Professor, Associate Professor, and Assistant Professor posts?

Answer: There are a total of 76 vacancies, distributed among Professor (25), Additional Professor (19), Associate Professor (14), and Assistant Professor (18) posts.

3. What is the application fee for UR/EWS/OBC candidates in AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: The application fee for UR/EWS/OBC candidates is Rs. 2360/- (Rs. 2000/- plus 18% GST).

4. What is the closing date for applying online and payment of the fee in AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: The closing date for applying online and payment of the fee is 28/01/2024.

5. What is the maximum age limit for Professor and Additional Professor in AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: The maximum age limit is 58 years for Professor and Additional Professor.

6. What is the maximum age limit for Associate Professor and Assistant Professor in AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: The maximum age limit is 50 years for Associate Professor and Assistant Professor.

7. What is the job qualification required for AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: Candidates should have completed Medical Qualification/ PG in the relevant subject.

8. How will the selection process be conducted for AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: A duly constituted Standing Selection Committee will conduct the selection process, with the possibility of a written test in departments with 30 or more applicants.

9. What are the salary levels for the different professorial positions in AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: Salary levels are as follows:

  • Professor: Level-14-A (168900-220400)
  • Additional Professor: Level-13-A2+ (148200-211400)
  • Associate Professor: Level-13-A1+ (138300-209200)
  • Assistant Professor: Level-12, (101500-167400)

10. What is the lumpsum remuneration for Contract basis in AIIMS Raebareli Recruitment 2024?

Answer: Lumpsum remuneration for Contract basis is as follows:

  • Professor: Rs. 2,20,000/- per month
  • Additional Professor: Rs. 2,00,000/- per month
  • Associate Professor: Rs. 1,88,000/- per month
  • Assistant Professor: Rs. 1,42,506/- per month

 

Get the latest news, interact with our community, and join our family!

For more Updates regarding Upcoming Government jobs, Visit us: govtjobguide.com

Related Post

DSSSB 1499 Various Posts Recruitment 2024, Vacancy, Eligibility, Selection Process, Last Date

DSSSB 1499 Various Post Recruitment 2024: Delhi Subordinate Services Selection Board DSSSB has released the advertisement for recruitment to 1499 posts of Inspector, Clerk, PGT, Nursing, Caretaker, Instructor, ...

Bihar Vidhan Parishad Office Attendant Recruitment 2024 Apply Online for 26 Post

Bihar Vidhan Parishad Office Attendant Recruitment 2024: The Bihar Legislative Council Vidhan Parishad Sachivalaya  has announced the online application process for recruitment of Office Attendants for 26 posts. All ...

BSF Air Wing and Engineering Recruitment 2024, Check Eligibility How to Apply and Last Date

BSF Air Wing and Engineering Recruitment 2024: The Border Security Force (BSF) has released the notification for 82 posts of Constable, Head Constable, Assistant Sub Inspector ASI and ...

BPSC Simultala Teacher Vacancy Notification 2024, Check Vacancy Eligibility and Apply Now

BPSC Simultala Teacher Vacancy Notification 2024: The Bihar Public Service Commission (BPSC), operating under the Education Department in Bihar, Patna, has been released BPSC Simultala Teacher Vacancy Notification 2024 ...

Leave a comment